Bolu Olay Gazetesi imtiyaz sahibi ve spor yazarı Erhan Beykoz yıllardır süre gelen amatör futbolu ve sorunlarını bu yazıyla kaleme aldı.
İşte Beykoz'un yazısı;
Bolu’da, futbol oynayıp Karaçayır’ın soğuğunu yağmurunu rüzgarını yemeyene futbolcu demeyiz! Gençlerin geçiş yeridir, Karaçayır.
Yıllar öncesinde tek sahayla su birikintileri arasında antrenmanlar yapılırdı. Soyunma odası, ısınma şansı çok lükstü. Çok iyi bilirim ki, idman sonrası çamurları biriken suda temizledikten sonra birbirimizin gömlek düğmelerini kilitlerdik. O günler emeğin yeteneğe dönüştüğü çok güzel günlerdi, geldi, geçti…
Şartlar değişti, sahalar üçe, soyunma odaları dörde, ışıklandırma derken sentetik sahasıyla spor kompleksi oldu. Gençlerimiz şanslı olmasına şanslı ama istekleri bir o kadar eksik! Hafta sonları gittiğimde spor yapanları görünce kıskanmıyor değilim. Eski Müdür Mehmet Serbaş zamanında sentetik saha yapılması planlandı. Kısa sürede bitirildi ve yaklaşık 10 yıldır 13 yaşından 60 yaşına kadar bütün spor yapanlara kesintisiz hizmet veriyor.
Tek saha yetmemeye başlayınca, bakanlığa giden arkadaşlarımız bu sene yapımına başlanmak üzere 2 sentetik saha yapılması adına söz almışlar. Yer için çeşitli iddialar var. Yıllarca Karaçayır soğuğunu yiyen biri olarak benimde önerilerim olacak.
Nisan belediye meclisi ikinci oturumunda belediye sahasını beden terbiyesine 25 yıllığına devrettik. Öğrendiğim kadarıyla devredilen sahanın sentetik olması düşünülüyormuş. Olabilir belki ama belediye sahası yapılması halinde kısa sürede yok olmaya mahkumdur. Çünkü var olan çim sahaya bakılmamakta, üzerinde tonlarca belediye malzemesi olmasıdır. Burası olması halinde ise, bir günde çift karşılaşma olduğunda 2 sağlık, güvenlik ve ambulans ekibi bulundurmak gerekecek. Sorun çözelim derken yeni sorunlar ortaya çıkacaktır!
Diğer öneri, 3 nolu sahanın sentetik olması yönünde. Burası da, gelecekte olası sentetik sahaların değişmesi öngörüsüyle yanlış yatırım olacaktır.
Benim önerim de, kullanılan sahamız kuzy-güney hatt