Trendyol 1.Lig’in, 25’inci haftasında Geosis Boluspor, kendi sahasında Amed Sportif Faaliyetleri konuk etti. Amed’in 9 kişi kaldığı karşılaşma, 0-0 sona erdi. Maç sonunda iki takımın teknik direktörleri basın açıklaması yaptı.
“YERLEŞİK SAVUNMALARI OYNAMA BECERİSİ DÜŞÜK”
Boluspor Teknik Direktörü Yalçın Koşukavak, antrenman yapma fırsatı bulamadıklarını aktararak, “Sezon başından beri yerleşik savunmalara karşı, Malatya dahil, hep geçiş hücumuyla gol bulduk. İşin bu tarafını düzeltmek gerektiğini biliyorum ama ben hiç antrenman yapmadan oynuyorum. Yerleşik savunmaya hücum etmek, modern futbolun en zor tarafı. Alanı doğru kullanmak ve hareketliliği sağlamak gerekiyor. Uzun zamandır, sezon başından beri böyle geçişten gol atan bir takım. Yerleşik savunmaları oynama becerisi düşük. Bunu halletmem gerektiğini biliyorum ama antrenman yapamıyorum. 3 günde 2 maç oynadık” dedi.
“ÇOK ÜZGÜNÜM AMA OYUNCULARA KIZMIYORUM”
Oyuncularından memnun olduğunu belirten Koşukavak, “Oyunu 11-11 oynanırken çok iyi oynadılar. Çok istediler ve 39’uncu dakikaya kadar 1 pozisyon verdik rakibe. Futbolda bir şeyleri düzeltmek kolay olmuyor. Kendi fikirlerinizi 25 tane oyuncuya yaptırmaya çalışıyorsunuz, bu kolay bir şey değil. Ama çok üzgünüm yani, bu kadar anlatarak, bu kadar yapabildik. Kazanabileceğimiz bir maçı kazanmadık. Ama oyunculardan çok memnunum, çok istediler. 11-11 oynanan ilk yarıdaki oyunda çok fazlasıyla dinamiktik. Ama rakip 18’i tehdit edemiyoruz. Geçen hafta da Pendik’te yarı sahada oynadık, 2 tane pozisyonumuz var, bu bizim biraz problemimiz. Bunu düzeltmek için çalışacağız. Çok üzgünüm ama oyunculara kızmıyorum ve sorumlu da bulmuyorum. Bir adam gelmiş, 2 gündür bir şeyler anlatıyor, anlattıklarıyla bir şeyler yapmaya çalışıyorlar. Kolay değil” ifadelerini kullandı.
11 yorum yapılmış
Siz ve futbolcularınizla MUHATAP olmak hata.arkadaslar sezon boyunca İÇ SAHA MAÇLARINA GİTMİYEREK PROTESTO EDİN OLSUN BİTSİN taraftarın sabrı tükendi
İkinci yarı sıfır şut o kaleciyi ve uzun defansı muz ortalarla geçebileceğini mi sanıyordun..Dean Liço nun en iyi tarafı şut u adamı oyuna aldın bir şut atmadı..neden!? Çünkü uyardınız ayağa oyna diye..ceza yayının önünden atılacak şutlar rakibin defansın da öne çıkaracaktı..ah hocam ah!!
Takım düşerse T.D.'ün diyeceği; "Bu takımı ben kurmadım, futbolcuları ben aldırmadım" diyerek, kendini kurtarmaya gidecek bir kişi. Sanki diğer takımların maçları yok muydu? 51dk.'dan itibaren 10 kişi takımı yenemiyorsan, hangi takımı yeneceksin. İlk 11'in en iyi futbolcusu Daniel Avramovski'yi Iğdırspor'a satarsanız sonuç bu olur. Iğdırspor 2 değil, 2'de yanında bedafa futbolcu vermiş olsaydı bile Avramovski satılması yanlıştı.
Sen boluspor için bir el frenisin bunu yönetim hariç herkes biliyor ufuk hocaya yazık oldu
Tamam da yerleşik savunmanın üzerine de gitmiyorsunuz ki, başladınız yine kaleciyi de ortaya alarak geri pas yan pas yapmaya. Statik oyun var sahada, herkes başkasından birşey bekliyor, dinamik hareketli, ısıran bir oyun lazım ama ümit de yok bunun için.
Takım hücum futbolunu bırakıp geri ve yan paslarla oynamaya geçtikten sonra galibiyete hasret kalmaya başladı. Yalçın efendi de aynı sistemle oynatmaya başlayınca karşı takımın kalesine yaklaşılmaz oldu. Böyle oynamaya devam edilirse kümeye daha da fazla yaklaşılacaktır.
FUTBOL DİKİNE OYNANIR HOCAM ,SÜREKLİ YAN PAS YAPARAK DEĞİL . KE KALEYE KAC ŞUTUN VAR ? TAKIMI İLERİYE TAŞIYACAK OYUNCULARIN IKISIDE YEDEKTE. SEN 75. DAK. OYUNA ALIYORSUN. .TEBRİKLER
Sen bu günden sonra Boluspor’a hiçbir şey veremezsin Yalçın hoca, senin oynattığın futbolu artık cümle alem ezberledi. Bu takım geçen sezon Play-Of oynadı ama tamamen şansına oldu, yoksa hiç hak etmemişti ! Sen şimdi bu takımın halini ve durumunu bildiğin halde tekrar göreve geldin, o yüzden sezon sonunda küme düşersek bunun vebali ve sorumluluğu sana aittir. Sezon bitmeden sakın kaçıp gitme ha !!
adamlar 9 kişi pozisyonumuz yok çünkü taktik yok ver sağa ver sola ver mukairiye çalıma kaçsın kaptırsın ver ngoeraya topu bomboş yere değil rakibe atsın orta becerisi zaten yok ulan bişe bilmiyorsanız ceza sahasına yerden sert orta kesin oda yok 2 oyuncu almışlar tırtın öte yanı aleksic diye bi adam var bu adam neden oynuyo anlamak mümkün değil boş pozisyonda kafayla topu indiremedi sözde sanrtrafor forvette ya hüso oynar yada vusal adamlar enzaından güçlü müca
Şu iki transferi Ufuk hoca varken yapsaydınız yemin ediyorum pendik'i de yenerdik diyarbakır'ı da yenerdik Ufuk hoca niye gitti
Ufuk geçiş oyunu diye takıma hücum yapmayı unutturdu