BOLUSPOR DEMOKRASİ MEYDANINDA

27/07/2016
27
TEM
2016

 Boluspor kulübü başkanı Necip Çarıkcı yönetim kurulu üyeleri, teknik heyet ve futbolcular Demokrasi Meydanında hakla demokrasi nöbeti tuttu. 

15 Temmuz darbe girişimin ardından meydanlardaki nöbetler devam ediyor. Tüm Türkiye'de olduğu gibi, sabahlara kadar meydanlarda nöbet tutan Bolu halkına bu kez Boluspor'da katıldı. Geçtiğimiz akşam Belediye önünde Milli İradeye ve Demokrasiye sahip çıkan Boluspor yönetimi ve futbolcularını Bolu halkı alkışlarla karşıladı.

Burada bir konuşma yapan Boluspor kulübü başkanı Necip Çarıkcı şunları söyledi;   

"15 Temmuz akşamı demokrasimize FETÖ terör örgütü mensuplarınca vurulmak istenilen darbe girişimi sizler ülke genelinin dört bir yanına yayılmış; ülkesini, vatanını, bayrağını seven binlerce memleket sevdalısının bugün olduğu gibi meydanlara çıkarak engellenmiştir. Gözü dönmüş kendi halkının üzerine kurşun sıkan, bu halkın uçağıyla bombalar yağdıran, tankıyla kendi insanını ezen bu hainlere devletimizden önce halkımız dur demiş, kendini darbenin önüne kalkan gibi siper etmiştir. Bu cesur girişim emin olun tüm dünya ülkeleri vatandaşları tarafından taktirle karşılanmış, her devlet böyle bir asil millete sahip olmak istemiştir. Türk milletinin bu asil davranışı bölgemizdeki diğer ülkelerde de olmuş olsaydı bugün orta doğudaki karışıklıklar, iç savaşlar, darbeler olmazdı. O ülkelerle bizi ayıran en büyük özellik sizler gibi onurlu duruş sergileyen vatandaşlardır. Geçmişte nasıl Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşında kadını, erkeği, yaşlısı, genci bir bütün olarak düşmana dur dediysek o neslin torunları olan bizler bugün aynı duruşu bu gözü dönmüş haşhaşilere karşı sergilemiştir. Emin olun Çanakkale'deki Kurtuluş Savaşı'ndaki şehitlerimizin kemiklerini sızlatmadık. Bizler bugün bu duruşu sergiledik, bizler sonrakiler de nasıl biz Çanakkaleyi, Kurtuluş Savaşını anıyor kahramanlık destanlarını anlatıyorsak, emin olun bugünkü bu duruşumuz ve gösterdiğiniz bu cesaret bizden sonraki nesillere de bir kahramanlık öyküsü olarak anlatılacak, onlar da karşılaşacakları bu tür zorlukları bizim gösterdiğimiz cesareti göstererek atlatacaklar. Bu FETÖ örgütü temizlenene kadar bu mücadele ve zorluklar sürecek ve 2023'te Türkiye daha güçlü olacaktır. Boluspor Kulüp Başkanı ve Yönetim Kurulu olarak darbe girişiminin hemen ardından tepkimizi gösterdik ve diğer sivil toplum örgütleriyle beraber dik duruşumuzu bozmadık. Yönetim Kurulu Üyelerimiz, Hocamız ve futbolcularımızla birlikte ilk günden itibaren sokaklarda, meydanlarda sizlerle birlikte darbeye karşı tepkimizi gösterdik. Bu gün yeniden 12 gündür bu meydanda demokrasi nöbeti tutan siz değerli demokrasi bekçilerimizle bir arada olmak istedik. Ve buradan bir kere daha yüksek sesle söylüyoruz ki bu asil millet bu darbeci hainlere geçit vermeyecektir. "

 

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.