"ZOR GÜNLER GEÇİRİYORUZ"

14/04/2020
14
NİS
2020

Eskişehirspor Kulüp Başkanı Mustafa Akgören, Kırmızı-Siyahlı takım hakkında konuştu.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Mustafa Akgören, “Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz ancak Eskişehirspor camiası olarak çok daha zor günlerden geçiyoruz." dedi.


Boffin'de son durum...
“Boffin nedeniyle geçtiğimiz hafta kulübümüze resmi bir yazı gelmişti. 12 Nisan tarihine kadar ya Boffin’e ödeme yapmamız lazım ya da Boffin’i ikna etmemiz gerekiyordu. Nitekim Boffin’le de anlaşma sağladık. Ancak muhtemelen Boffin ve avukatı arasında bir iletişim kopukluğu yaşandı ve avukat arkadaş FIFA’ya parayı alamadık yazısı gönderdi. FIFA’da paranın ödenmediğini görünce TFF’ye -6 puan ve iki dönem transfer yasağının uygulanması gerektiği yönünde talimat verdi. Cezanın gelmesinin ardından hemen Boffin ve avukatı ile temasa geçtik, durumu FIFA’ya bildirdik. Maalesef FIFA paskalya nedeniyle tatile girmişti. FIFA ile karşılıklı yazışmalar devam ediyor. Ümidimiz bu yasağın ve puan silinmesinin kaldırılması yönünde. FIFA’nın vermiş olduğu kararların daha önce bozulduğunu görmedik. Ama bizim işin yüzde 50 ihtimalle çözülebileceğine inanıyoruz. Hukukçu arkadaşlarımızın bize söyledikleri bu şekilde. Boffin dışında TFF ve FIFA’da çok dosyamız var. Hayati önem taşıyan bir Pinto dosyamız var onu çözmemiz gerekiyor.” 

“Tüm kulüplerin borçları yapılandırılmalı”
“Tüm kulüplerin borçları yapılandırılmalı”
“Ben ülkemizdeki yabancı futbolcu sevdasının Türk futboluna ekonomik olarak çok fayda getirdiğini düşünmüyorum. Altyapıdan yetişen futbolcular forma giydikçe TFF’nin kulüplere teşvik bonusları ödemesi lazım. Biz Eskişehirspor olarak şu an kendi özümüzden yetiştirdiğimiz futbolcularla yolumuza devam ediyoruz. Ülkemizde bulunan kulüplerin çok az bir kısmı hariç tamamı borçlu. Kulüpler ciddi anlamda batmış durumda. Devletimizin bir seferlikle tüm kulüplere bir yapılandırma yapmalı.”

“Kulüpleri kötü yönetmişler”

“Maalesef ülkemizde kulüpler çok kötü idare edilmiş. Yapılandırma olduktan sonra benzer tabloların yaşanması durumunda ciddi cezalar ve yaptırımlar yöneticilere uygulanmalı. Eskişehirspor’a kendi şirketim gibi yönetmezsem bu işler nasıl çözülecek. Yaşadığım bir örneği anlatmak istiyorum. Tesislerde bir personelin odasına girdim. Odada kimse yok ama ısıtıcı açık yanıyor. Hava da o gün günlük güneşlik. Hemen çağırdım geldi. ‘Unutmuşum’ dedi. ‘Evinde açık unutuyor musun?’ dedim ‘hayır’ dedi. Kulüpler inanın böyle böyle batıyor. Üç kişinin yapacağı işi beş kişiye, on kişiye yaptırmışlar. O kadar dertli ve doluyum ki anlat anlat bitmez. Biz şu an Eskişehirspor’u konuşuyoruz ama bu konuştuklarımız Türk futbolunun genel sorunları.”

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.