Yeniçağa Kızıkspor'u ikinci yarıda çözebildi

03/03/2014
03
MAR
2014

Bolu 1.Amatör Küme play-off karşılaşmaları Pazar günü oynanan maçlarla devam etti. Günün son maçında Yeniçağaspor rakibi Kızıkspor’u ikinci yarıda bulduğu goller ile 4-1 mağlup etti. İlk yarısı 1-1 biten karşılaşmanın ikinci yarısında açılan Yeniçağaspor golcü oyuncu Alican’ın attığı gollerle haftayı 1 puan farkla lider kapattı.

 

Yeniçağaspor play-off’lardaki yerini korumak ve liderliğini sürdüre bilmek için çıktığı maçta zor anlar yaşasa da maçtan galip ayrılmayı başardı. Güzel bir havada oynanan maça Kızıkspor’un başlama vuruşu ile başlandı. Yeniçağa rakibinin genç oluşunu da göz önüne alarak maçı kazanmak için ataklarına başladı. Bu arada Kızıkspor’un kontra ataklarını da engellemeye çalıştı. Kızıkspor’un sağ kanattan geliştirdiği atakta Kızıkspor’lu Uğur kaleci Ceyhan’nın beklemediği bir anda sağ ayağıyla vurduğu sert şut Yeniçağaspor ağları ile buluştu (1-0). Golün etkisiyle Yeniçağa spor bocalasa da toparlanması çabuk oldu. Topu yere indirerek ayağa paslarla rakibini önce durdurdu sonra ataklarına başladı. Dakikalar 31’i gösterdiğinde ceza sahası içinde oluşan karambol de Yeniçağasporlu oyuncuya 4 numaralı oyuncu Mustafa’nın yerde iken yaptığı hareketi hakem penaltı ile cezalandırdı. Penaltı vuruşunu kullanan Alican düzgün bir vuruşla beraberliği sağladı (1-1). Golün verdiği rahatlıkla Yeniçağaspor daha rahat top oynamaya başladı. Oyunda ağırlığın iyice hissettiren Yeniçağaspor sağlı sollu ataklarla Kızıkspor kalesine gelmeye başladı. Fakat geliştirdiği atakları Kızıkspor defansının yerinde müdahaleleriyle ilk yarı 1-1 beraberlikle sona erdi.

İKİNCİ YARIDA YENİÇAĞA FIRTINASI

İkinci yarıya hızlı başlaya taraf yine Yeniçağa spor oldu. Yapılan ortaya yakın direkte bekleyen Volkan 47’nci dakikada Yeniçağaspor’un galibiyet golünü attı (1-2). Golden sonra oyunun sertleşmesini maçın orta hakemi gösterdiği sarı kartlarla ve yaptığı uyarılarla engelledi. Yeniçağaspor golden sonra galibiyetin vermiş olduğu moralle rakibinin üzerine gitmeye başladı. Kızıkspor’un yorulması da gözle görülmeye başladı. Golden beş dakika sonra yine Yeniçağaspor’un atağında Alican gelen ortaya şık bir kafa vuruşuyla kendisinin ikinci takımının da üçüncü golünü kaydetti (1-3). Artık Yeniçağaspor galibiyete daha yakın bir takım görüntüsüyle topa daha fazla sahip oluyor, tedbiri elden bırakmadan ataklar geliştiriyordu. Maçın böyle biteceği tahmin edilirken dakikalar 87’yi gösterdiğinde defansın arkasına atılan bir topla buluşan Yeniçağaspor’lu oyuncuyu kaleci ceza sahası içinde düşürünce hakemde haklı olarak penaltıya hükmetti ve kaleci Erdal’ı kırmızı kartla oyundan ihraç etti. Penaltı atışını kullanan Yeniçağaspor skoru tayin etti (1-4). Maçtan sonra Kızıkspor’lu oyuncuların ve yöneticilerin hakeme itirazları olsa da herhangi bir üzücü olay meydana gelmeden taraflar soyunma odalarına gitti.

 

Kızıkspor:

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
    Köroğlu Mah. Berrak Sok. No:3   Tel: 0 533 262 91 29   Faks: İz Akademi Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Turizm Nakliye Gıda Yayıncılık Eğlence Hizmetleri Tic. San. Ltd. Şti.
    © 2019 Tüm Hakkı Spor14.com adresine aittir. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.
    spor14.com Bolu Spor14 Gazetesi bilişim, medya uygulamasıdır. Kaynak göstermek koşulu ile içerik, resim ve medyanın kullanımı mümkündür.