Ünlü spor adamı Boluspor'u değerlendirdi

20/05/2013
20
MAY
2013

Basketbol milli takımının eski menajeri ve basketbol dünyasının önemli isimlerinden Doğan Hakyemez Boluspor'u final maçlarında yakından takip etti. Halen DSİ Eraspor'da Genel Koordinatör olarak aktif görev yapan ünlü spor adamı 'Boluspor çok iyi bir takım. Zorlu bir gruptan çıktılar. Ligin yorgunluğu onları bu turnuvada çok etkiledi' dedi.
 
 
'Boluspor önemli rakipleri geride bıraktı'
Doğan Hakyemezaçıklamasında şu ifadelere yer verdi; 'Buraya gelen 6 takımda çok zorlu bir dönemeçten geçip, geldi. Turnuvaya daha başka takımlarda gelebilirdi. Pamukkale Üniversitesi ve Adanaspor gibi. Nakavt sistemi dolayısıyla onlar dışarıda kaldılar. Geride kalan takımlar lige çıkabilecek güçte takımlardı. Büyük bir mücadele sergileniyor.
'İki senenin karşılığını da almaları gerekiyordu'
Boluspor basketbol takımı final gurubuna renk katan takımlardan bir tanesi. Zaten ligler başlamadan önce bu ligin favori takımları arasında Boluspor,Adanaspor , Büyükçekmece ve Pamukkale'ydi. Diğer takımlar daha alt sıralarda gösteriliyordu. Ancak sistem öyle bir oynattı ki Boluspor çok zorlu bir gruptan çıktı. Adanaspor ve Pamukkale gibi takımlarla mücadele etti. Oradan çıkarken, çok kuvvetli maçlar oynadı. Buraya geldiklerinde yorulmuş olabilirler. İstedikleri oyunu ortaya koyamadılar. Ama iki seninin karşılığını da almaları gerekiyordu. Şansları tutmadı. Boluspor'da çok iyi bir takım.
 
'Boluspor camiası ve taraftarıyla 2. Lige renk katardı'
Boluspor lige çıksaydı, bir üst lige taraftarıyla renk katardı. Biz DSİ olarak çıksak ta, seyirci potansiyelimiz yok. Ben hep şunu söylüyorum. Avrupa'daki gibi her ilden bir takım olsun. İstanbul'un semtlerine yayılmış 5-6 takım değil de tüm illerin bir takımı olmasını isterim. Boluspor çok yakışırdı bu lige. Seyircisiyle de renk katardı.
 
'Lige davet olayı fazla uyumamalı'
Üst liglerden çekilecek takımları bende duyuyorum. Bana göre ilk aşamada 4'üncü ve 5'inci takımları alırlar. Göztepe'yi duyuyorum. Pamukkale'nin Pİ kolejini aldığını duydum. Ama üst lige çıkacak takımlardan çekilecek olan takım olduğunu düşünmüyorum. Tabi bu sürecin pek fazla uzun sürmemesi gerekiyor. Federasyon bu takımların katılımlarını son dakikaya kadar beklerse, bence katılacak takımları bir an önce federasyonun belirlemesi gerekiyor. Bu takımların belirlenip, imza karşılığında federasyona paralarını yatırmaları gerekiyor. Bu süreç uzadığı zaman son saniyeyi beklenmek hata olur. Her takım yatırım yapıyor. Bu sürecin 1-1.5 ay içinde bu konuyu çözmesi gerekiyor.'
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.