TFF 1. Lig'e damga vuran futbolcular (2019-2020)

13/04/2020
13
NİS
2020

Corona virüsü salgını nedeniyle yarıda kalan TFF 1. Lig'de kıyasıya bir yarış yaşanıyordu. Şampiyonluk ve kümede kalma hattı ise her hafta değişiyordu. Rekabetin hiç eksilmediği 1. Lig'de 28 hafta geride kalırken bazı futbolcular ise fark yarattı. Adından söz ettiren o oyuncuları sizler için derledik.

 

Corona virüsü salgını nedeniyle Türkiye'de futbol dururken çoğu futbolseverin gözü Süper Lig'in akıbetinde. Fakat Türkiye'de futbol sadece Süper Lig'de oynanmıyor. Her hafta yarışın yeniden şekillendiği TFF 1. Lig'de de heyecan fırtınası yaşanıyor. 28 haftası geride kalan 1. Lig'de 53 puanlı Hatayspor, şampiyonluğun en büyük favorisi. Erzurumspor 47, Bursaspor 46, Adana Demirspor ve Akhisarspor 45, Karagümrük ise 46 puanla ilk 6 sırayı oluşturuyorlar. Son 3 sırada ise 24 puanlı Osmanlıspor, 20 puanlı Adanaspor ve 17 puanlı Eskişehirspor bulunuyor.

Bu ligi en özel kılan durumlardan bir tanesi ise belirsizlik. Sezon başı transfere önemli bir miktar ayıran kulüpler orta sıralarda ligi bitirirken, oturmuş takımı olan ve şehrin inandığı kulüpler bir anda Süper Lig potasında kendisini bulabiliyor.

28 haftası geride kalan ligde bazı futbolcular, sergilediği performansla takımını sırtladı, bazıları ne yapsa da sıralamayı değiştiremedi. Adından söz ettiren futbolcuları sizler için derledik.

Hazırlayan Kaan Karahan

Erkan Zengin

Gittiği takımı ayağa kaldıran, sahaya çıktığında rakipleri tedirgin eden futbolcu: Erkan Zengin. Geçtiğimiz sezon Fatih Karagümrük'ü tek başına 1. Lig'e taşıyan Erkan, devre arası ayrılma kararı aldığında transfer piyasasını karıştırmış, kazanan Adana Demirspor olmuştu. Erkan geldikten sonra farklı bir kimliğe bürünen Adana ekibi, şampiyonluk potasına girdi. Bu sezon toplam 20 maça çıkan 34 yaşındaki oyuncu, 6 gol, 12 asist kaydetti.

Çağlar Şahin Akbaba

Bursaspor'un 25 yaşındaki kalecisi Çağlar Şahin Akbaba performansıyla ön plana çıkan isimler arasında yer alıyor. 26 maçta görev alan Çağlar'ın ismi şimdiden Süper Lig ekipleriyle anılmaya başlandı.

Ali Akman

Henüz 17 yaşında olan Ali Akman, en fazla süre alan genç futbolcular arasında bulunuyor. İbrahim Üzülmez'in genç futbolcuya kritik anlarda güven vermesi de kendisine ne kadar güvendiğini ispatlar neticesinde. Bursaspor'un yıldız adayına Avrupa kulüplerinin yakın ilgi gösterdiği ifade edilirken, oyuncu için istekli olan ilk takımın Benfica olduğu iddia edildi. Portekiz temsilcisinin yanı sıra Premier Lig ekiplerinden Manchester City ve Çağlar Söyüncü'nün de formasını terlettiği Leicester'ın 17 yaşındaki oyuncuya talip olduğu aktarıldı. Ali Akman ile Fenerbahçe'nin de ilgilendiği gelen haberler arasında.

Yusuf Abdioğlu

2 sezondur Hatayspor forması giyen Yusuf Abdioğlu, tam bir istikrar abidesi. Geçen sezon 38 maça çıkan Yusuf, bu sezon ise 26 maçta görev aldı. 1 gol, 1 asistle oymayan 30 yaşındaki futbolcu, agresif futboluyla dikkat çekiyor.

Hasan Hatipoğlu

1. Lig'de nadir bulunan sol stoperlerden olan Hasan Hatipoğlu, oyun kurma yeteneği ile ön plana çıkıyor. Bu sezon 24 maça çıkan Hasan, rakip filelere 3 gol bırakırken 1 de asist kaydetti.

Yevhen Seleznyov

Ligin en tecrübeli oyuncuları arasında bulunan Seleznyov, 22 maçta 8 gol attı. Sezon sonu Bursa ile sözleşmesi bitecek olan Ukraynalı golcünün Süper Lig'e dönmesi bekleniyor.

Ali Keten

Menemenspor’da Ali Keten bu sezon gösterdiği performansla tüm dikkatleri üzerine çekti. Sarı-lacivertlilerin sezon başında 3. Lig ekibi Kocaelispor'dan kadrosuna kattığı 24 yaşındaki savunma oyuncusu, formayı kaptıktan sonra bırakmadı. Ali'yi Kasımpaşa'nın dışında Yeni Malatyaspor'un da yakından takip ettiği öğrenildi.

Caner Hüseyin Bağ

Daha önce altlig takımlarında görev alan Caner Hüseyin Bağ, Hatayspor'da İlhan Palut'un dokunuşuyla bambaşka bir oyuncuya dönüşmüştü. Geçtiğimiz sezon sergilediği performansla Süper Lig ekiplerinin radarına giren Caner, bu sezon da rotasını bozmadı. 28 maça çıkan 29 yaşındaki oyuncu, takımının lider olmasındaki en büyük başrol oyuncularından birisi oldu.

Mirkan Aydın

Lider Hatay'ın en golcü futbolcusu Mirkan Aydın. Türkiye'ye Eskişehirspor formasıyla ayak basan Mirkan, Göztepe ve Altınordu forması giydikten sonra Hatay'a gelmişti. Geçtiğimiz sezon 12 gol atan 32 yaşındaki futbolcu, bu sezon 8 kez fileleri sarstı, takımının en skoreri oldu.

Ibrahim Sehic

31 yaşındaki eldiven ligin en iyi kalecilerinden. Bosna Hersek Milli Takım kalesini de koruyan Sehic, kalesinde güven veriyor. 28 maçta forma giyen ve 12 maçta kalesini gole kapatan Sehic'in ismi Beşiktaş ile de anılıyor.

Emrah Başsan

Süper Lig takımlarının tekliflerine rağmen Erzurumspor'da kalan Emrah, ligin en efektif oyuncuları arasında yer alıyor. Hücumda aktif olan ve atakları yönlendiren isim olan 27 yaşındaki futbolcu, 7 golde (2 gol, 5 asist) skora katkı sağladı.

Oltan Karakullukçu

Oltan Karakullukçu ismini Ziraat Türkiye Kupası'ndaki Beşiktaş-Erzurumspor eşleşmesi nedeniyle hatırlayacaksınız. Tecrübeli golcü attığı gollerle takımını üst tura taşımayı başarmıştı. Forvet oyuncusu olmasına rağmen oyuna katkısı ve hava toplarındaki başarısıyla arkadaşlarına alan açan 28 yaşındaki forvet, ligin en önemli oyuncuları arasında yer alıyor.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.