SON DAKİKA... NORMALLEŞME SÜRECİ AÇIKLANDI

28/05/2020
28
MAY
2020

Cumhurbaşkanı Erdoğan, video konferans aracılığıyla gerçekleştirilen Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı'nın ardından koronavirüsle mücadelede alınan kararları açıkladı.

Şehirler arası kısıtlama kaldırıldı
Koronavirüs salgınının kontrol altına alınmasıyla birlikte normalleşme yolundaki adımları açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Şehirler arası seyahat sınırlaması 1 Haizran'dan itibaren tamamen kaldırılmıştır.

Olumsuz bir şey görmemiz halinde bazı şehirler için bu kısıtlama geri gelebilir. Kamu personelleri 1 Haziran itibariyle başlıyor. Kreşler de 1 Haziran itibariyele açılacak" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı normalleşme tedbirleri şu şekilde:

Sokağa çıkma kısıtlaması bir süre daha sürecek. 65 yaş üstü vatandaşların kısıtlaması ve pazar günü dışarı çıkma izni devam edecek. İşletme sahibi 65 yaş üstü vatandaşlar maske şartıyla işinin başında olabilecek.
0-20 yaş sınırı 0-18 yaşa düşürüldü. 0-18 yaş aralığındaki gençler, çarşamba ve cuma günleri dışarı çıkabilecek.
1 Haizran itibariyle restoran, kafe, kaplıca türü işletmeler 22.:00'ye kadar hizmet vermeye başlayacak. Eğlence salonları ve nargile salonları bunların dışındadır.
Dinlenme tesisleri de 1 Haziran'da hizmet vermeye başlayacak. Plajlar, milli parklar belirlenen kurallar dahilinde 1 Haziran'da faaliyete geçebilecek.
Hipodromlar 10 Haziran itibariyle faaliyete geçebilecek.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.