Son 5 yılda Boluspor'un gol ayakları

31/08/2013
31
AĞU
2013

Boluspor’un son 5 yılda formasını giyen golcüler arasında en verimli ismin Edim Demir olduğu ortaya çıktı. Şampiyon Dergisi, 2008 yılından bu yana kırmızı beyazlı formayı giyen santrforların raporunu hazırladı. İstatistiklere göre, en kötü forvet geçen yıl kadroda yer alanlardan oluşuyor. 5 yıl önce Boluspor formasıyla 14 gol kaydeden Edim’i henüz kimse geçemedi. 13 golle Adem Büyük ikinci sırada yer aldı. Üçüncü sırayı ise 12 golle Ferhat Kiraz kaptı. 
 
Boluspor, geçen sezon son yılların en kötü ligini geçirdi. Önce şampiyonluk, sonra play-off derken elde avuçta hiçbir şey kalmadı. Hatta küme düşme korkusu bile akıllara geldi ancak korkulan olmadı. Şampiyon Dergisi, nostaljik bir tura çıkarak, kırmızı-beyazlı ekipte görev alan santrforların son 5 yıllık geçmişini hazırladı. Buna göre, 2008 yılından 2013 yılına kadar kırmızı beyazlı takımda forvet oyuncusu olarak görev yapan isimler arasında en çok verim sağlayan isim Edim Demir. Taraftarların her maçta “Kral Edim” diye çağırdıkları golcü oyuncu, gerçek kral olduğunu kanıtladı. 5 yıl önce Edim Demir’in attığı 14 golü, 5 yıldır henüz kimse geçemedi. Edim’in ardından takıma transfer edilen bir başka golcü Adem Büyük ise sezon boyunca 13 gol kaydederek en verimli ikinci isim oldu. Adem’in takımdan ayrılmasından sonra da genç oyuncu Ferhat Kiraz takıma dahil edildi. Genç yıldız iki sezonda toplam 24 gol kaydetti. Forma giydiği ilk sezonda 12, ikinci sezonda da 12 gol atan Ferhat, Edim’in gerisinde kaldı. Çünkü Edim, bir sezonda çıktığı 27 maçta 14 kez fileleri havalandırmıştı.
 
BU DA AYNANIN DİĞER TARAFI
Her yıl şampiyonluk hedefiyle lige başlayan Boluspor’un yönetimi, 5 yılda tam 24 forvet oyuncusu transfer etti. Bu isimler 5 yılda oynanan 170 resmi lig karşılaşmasında toplam 121 kez rakip fileleri havalandırdı. Boluspor forvetleri, İspanyol devi Barcelona’nın bir sezonda attığı golleri ancak 5 sezonda kaydedebilirken, dünyaca ünlü Arjantinli oyuncusu Lionel Messi, iki sezonda kaydettiği 130 golle Boluspor’un 24 forvetini de geride bıraktı. Biz de en başarılı forvetlerimiz ve en başarısız forvetlerimizi sizler için istatistikleriyle rapor haline getirdik.
 
FORVETLER:   GOL
Edim Demir:        14
Adem Büyük:      13
Ferhat Kiraz:       24 (iki sezon)
Ömer Yalçın:       8
Aydın Çetin:        7 (iki sezon)
Serge Djiehoua:   6
Fabiano Oliveira: 6
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.