Sahada 9 kişi kaldılar, ama maçı bırakmadılar

30/09/2013
30
EYL
2013

Coca-Cola Elit Akademi Liginde ikinci hafta maçları hafta sonu oynandı. Boluspor U19 takımı Dardanelspor U19 takımı ile karşı karşıya geldi. Karşılaşmayı tartışılır hakem kararları ile 9 kişi bitirmek zorunda kalan ekibimiz Boluspor, ligdeki ilk galibiyetini aldı.

Boluspor U19 takımı ligin ikinci haftasında kendi sahasında 3 puanla tanıştı. İlk hafta deplasmanda Beşiktaş’a farklı yenilen kırmızı-beyazlılar, Dardanelspor U19 takımı karşısına geçtiğimiz haftanın moral bozukluğu ile çıktı. Bu sezon yeni bir oluşumla maçlarına başlayan Boluspor U19 takımı rakibi Dardanelspor U19 takımı ile kıran kırana mücadele ederek maçı oyunun son bölümlerine kadar bırakmadı. Karşılaşmaya her iki takımda istekli arzulu başladı. Boluspor U19 takımı rakibi karşısında oyunu orta sahada kabul ederek rakibine fazla pozisyon vermek istemedi. Dardanelspor U19 takımı ilk yarıda mutlak bir golden yararlanamadı. Geçtiğimiz hafta sakatlığı nedeniyle Beşiktaş maçında oynamayan kaleci Mert Dede, Dardanelspor maçında sakat, sakat oynadı. Karşılaşma 0-0 devam ederken genç kaleci rakibin mutlak bir gol pozisyonunu kurtararak maçın kırılma noktasını imza attı. İlk yarı her iki takımda buldukları pozisyonlardan sonuç alamadı. Boluspor aleyhine çıkan sarı kartlar ilk yarıda dikkat çeken nokta oldu.

İkinci yarıya Boluspor U19 takımı hızlı başladı ve beklediği gole de Ömer Çetinbaş ile kavuştu. 1-0 öne geçmenin avantajını iyi değerlendiren kırmızı beyazlılar oyunu kontrollü bir şekilde tutarken ikinci sarı karttan Cengizhan kırmızı kart görünce Boluspor sahada 10 kişi kaldı. Boluspor’un öne geçmesinin ardından maçın hakeminin verdiği kararlarda dikkat çekti. Hakemin verdiği kararlar tepki aldı. Boluspor U19 takımı eksik kaldığı maçta oyunu idare etme şekline gitmeye çalışsa da kırmızı-beyazlı oyunculardan Yusuf kırmızı kartla oyun dışına çıktı. Boluspor U19 takımı sahada 9 kişi kaldı. Kırmızı beyazlılar eksik oynamasından dolayı kalesinde beraberlik golünü gördü 1-1. Golün ardından bir puana razı olan Boluspor sahada 9 kişi kalınca mağlup olmak istemezken maçın son saniyelerinde kazanılan serbest atıştan Boluspor galibiyet golüne kavuştu. Cem Has frikikten kazandırdığı gol ile takımını 2-1 öne geçirdi. Kırmızı-beyazlılar hanesine de 3 puanı yazdırmasını bildi. Sahada verilen yanlış kararlar ve 9 kişi kalmasından dolayı zor anlar yaşayan Boluspor U19 takımı ligin ikinci haftasında ilk galibiyetini almış aldı.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.