HAKEM ÜMİT ÖZTÜRK KİMDİR?

14/05/2018
14
MAY
2018

Son oynanan Play-Of maçından ağzı yanan Boluspor'da tüm gözler 2. maçı yönetecek hakeme çevrilmişti. Her ne kadar kulislerde Fırat Aydınus, Cüneyt Çakır gibi isimler dolaşsa da TFF bu maça Ümit Öztürk'ü atadı.

Denizli bölgesi hakemi Öztürk süper lig hakemlerinden.. Geçtiğimiz Bolu'da oynanan ve Boluspor'un 1-0 kazandığı Göztepe maçını yönetmişti. mesleği mühendis.

Peki hakem Ümit Öztürk kimdir? İşte Milliyet gazetesine verdiği röportaj; 

Ümit Öztürk: "Gördüğümü çalamazsam hakemliği bırakırım"

Spor Toto Süper Lig'in genç hakemlerinden Ümit Öztürk, "Gördüğümü çalamadığım duruma geldiğim an, hakemliği gerçekten bırakırım. Kimsenin kul hakkını yiyemem" dedi.

Süper Lig'de boy gösterecek yeni hakemlerimizden birisi de Ümit Öztürk... Sizi tanıyabilir miyiz?

 12 Ekim 1983 İstanbul Şişli doğumluyum. Benim için herhalde en zor sorudur, "Nerelisin?" sorusu... Baba tarafından Orduluyum. Anne tarafım Selanik göçmeni. Babamın memuriyeti dolayısıyla İstanbul'dan sonra çok gezdik.

 Nerede memurdu babanız?

 Babam Tekel'deydi. Tekel'den en son müdür olarak emekli oldu. Tekel özelleştikten sonra Mey Firması'na geçti. Orada devam etti bir süre. Sonra yaştan ötürü ayrıldı. İstanbul'da ilkokul 3'e kadar okudum. Sonra Nevşehir'e geçtik. 7 yıl Nevşehir'de kaldık. Sonra 5 yıl Manisa Alaşehir'de bulunduk. Daha sonra da Denizli'ye, Acıpayam'a geldik. Benim için zor da oldu. Acıpayam, Denizli'ye 60 kilometre mesafede küçük bir ilçe. İdmanlara devamlı oradan git-gel yaptım. 2007 yılında evlendim. 2008'de baba oldum. 3 çocuğum var. 1 oğlum, 2 de kızım... Oğlum Miraç, 2008 doğumlu. Sporcu olsun da ne olursa olsun. Sporun çocuk gelişimine çok büyük katkı sağladığını düşünüyorum. 2010 doğumlu bir kızım var. Bir de 2014 doğumlu bir bebeğimiz... Yeni yeni yürümeye başladı. Ortancanın ismi Şevval, küçüğünün ismi Dilvin. 5 ay kadar önce de Pamukkale Belediyesi'nde işe başladım.

 Eğitiminizi sorayım?

 Karadeniz Teknik Üniversitesi Gümüşhane Mühendislik Fakültesi Jeoloji Mühendisliği bölümünden mezun oldum. Okuldan sonra askere gittim. Hakemliğe üniversitenin son senesinde başladım. Turgay Güdü kursumu verdi, sağ olsun. Bu işlere heves etmem, biraz da onun anlattığı hikâyeler sayesinde oldu. Dünya Kupası elemelerinde yaşadıkları beni çok etkiledi. Rusya'da buz gibi bir havada kırık bayrakla elinin donduğu bir hikâyesi vardı. "Acaba olabilir mi?" demiştim kendi kendime. Okulu bitirmeme rağmen Gümüşhane'de kalmamı istemişlerdi. Gümüşhane de küçük bir il. 37 bin nüfusu var. Bana, "Burada kal... Bu fizikte, bu tahsilde bir hakemimiz yok. Burada kalırsan çok kısa zamanda seni klasmana yükseltiriz" demişlerdi. O zaman tabiî çok bilmiyoruz klasman nedir, üst klasman nedir.4 yıl evden uzak, gurbette kalınca geri dönmek istedim. Döndükten sonra da hemen askere gittim. Asteğmen olarak yaptım askerliğimi. Bunun da bana çok şey kattığını düşünüyorum. İdare etmek &c

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.