Fethiyespor başkanı TFF'nin cezalarına isyan etti

21/03/2014
21
MAR
2014

PTT 1. Lig ekiplerinden Fethiyespor'un kulüp başkanı İsmail Öztürk, Fethiyespor'un son maçlarında lig sonunu etkileyecek bir mücadele içine girdiğini, bu süreçte üst üste gelen maddi cezaların manevi bir yıkıma da neden olduğunu bildirdi.

Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, kulüp taraftarlarının tribünlerde  "küfürlü tezahürat yaptığı" gerekçesiyle sürekli Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) tarafından cezalandırıldığını kaydetti.

Yönetmeliklerin, Türk sporunu evrensel fair-play koşullarında geliştirmek ve seyircinin olumlu biçimde maç izlemesi için hazırlandığını belirten Öztürk, bu açıdan bakıldığında Fethiyespor'un yakın zaman geçmişini incelemeden klasik cezaların kesilmesinin spora bir şey kazandırmayacağını vurguladı.

Yakın dönem incelendiğinde Fethiyespor'un Anadolu'da ilk defa  "sporda şiddetin önlenmesi için taraftar grupları neler  yapmalı" konulu bir panel düzenlediğini, panelin sonunda kent parklarından birine "sporda barış ağacı" dikildiğini anlatan Öztürk, şöyle devam etti:

"Panele spor yazarları, TRT spikerleri, başka kulüplerin taraftar liderleri katılmıştı. Panel yapılan yılın sonunda Fethiyespor taraftarı "yılın en centilmen taraftarı" seçilmiş, kulübümüz para ödülü de kazanmıştır. Taraftarımız, Anadolu'dan Fethiye'ye deplasmana gelen her takımı maçtan önce kaldığı otelde çiçeklerle ziyaret eden, maç öncesinde her iki takımı aynı anda tribüne çağırıp başarı dileyen tek taraftar grubudur. Bütün bunları federasyonumuzun dikkate almasını ümit ederken taraftarımıza da bir çağrımız var; sahanın güney tarafındaki kale arkasında yönetim kurulumuzun astığı bir pankart her maçta  durmaktadır. Bu pankartta "taraftarımızla başaracağız" yazmaktadır. Biz bu pankartı inanarak astık. Çünkü, kulübümüzün tarihinde elde edilen her başarıda taraftarımızın kimliği vardır. Bir ömür acı ve tatlı anılarımızda birlikte olduğumuz taraftarımızdan bundan sonraki süreçte olağanüstü dikkat göstermelerini önemle rica ediyoruz."

Öztürk,, taraftarlardan onur savaşı içine girdikleri bu günlerde rakip takımlara, taraftarlara ve tüm hakemlere tarihlerine yakışır biçimde olumlu ve olgun davranmaları ricasında bulundu.

 

Ajansspor

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.