Dün gece neler yaşandı. Abak'ı İnceayan mı öne sürdü?

03/01/2014
03
OCA
2014

 

 

 

İnceayan başkanlığında ki Boluspor'un en kötü dönemini yaşadığı şu günlerde bilindiği üzere olağanüstü kongre kararı alınmıştı.

Kongre öncesi Boluspor'un içinde bulunduğu kötü durumdan kurtarılması için çalışmalar sürerken daha önce aday olmayacağını açıklayan Savaş Abak ani bir karar değişikliği ile aday olduğunu açıkladı.

 

Kongre öncesi Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Vali İbrahim Özçimen ile görüşerek Bolu'nun önde gelen işadamları, Boluspor'un eski başkanları, iktidar ve muhalefet milletvekilleri ve bürokrasinin de katılacağı bir yemek düzenlenerek herkesten Boluspor için destek istenmesini teklif etti. Bu yemekte kim Boluspor için ne verebilecek ve ortak fikrin hakim olduğu bir yönetim listesi oluşturulacaktı.

Vali Özçimen ilk başta başkanın bu teklifini oldukça yerinde budu ve hemen kabul etti. Vali Özçimen toplantıya çağırmak için kulüp başkanı Mehmet İnceayan'ı aradığında, İnceayan vali Özçimen'e, "Valim böyle bir toplantıya gerek yok. Yönetimimizde başkan yardımcılığı görevini yapan Savaş Abak kistesini hazırladı. Kongrede aday olacak" dedi. İnceayan'ın bu ifadelerinden sonra Vali özçimen toplantıyı iptal etti.

 

Bilindiği üzere Savaş Abak'ın ismi kongre kararı alınması ile birlikte gündeme gelmiş Savaş Abak ise gazetecilere yaptığı açıklama da net bir şekilde kongrede aday olmayacağını dile getirmişti. Fakat kongreye saatler kala Savaş Abak'ın adaylığını açıklaması kafalarda soru işareti yarattı.

 

Alınan bilgiye göre kulüp başkanı Mehmet İnceayan Savaş Abak'a aday olması yönünde büyük baskı yaptı. Savaş Abak'a destek olacağını söyleyerek Abak'a liste hazırlatan İnceayan'ın kendi yardımcısına liste hazırlatması tüm camianın konuştuğu dedikoduların başına oturdu.

 

Başkan adayı Savaş Abak'ın Boluspor başkanı olması durumunda cebinden kulübe 1 milyon lira para vereceğini taahhüt ettiği ve bu parayı geri almayacağı ifade ediliyor.

 

Kongre sürecinde isimleri gündeme gelen eski başkanlardan Necip Çarıkçı ile Çağsu ve Fatma Hatun Hastanelerinin sahibi Cavit Demir'in liste hazırlamadığı her iki isimde ortak bir konsersiyum sağlanmadan bu göreve talip olmayacaklarını söylediler.

 

Daha önce ismi gündeme gelen fakat yaptığı açıklamada aday olmayacağını söyleyen eski başkanlardan Abdullah Abat'a da arkadaşları bu zor günlerde görevden kaçmaması gerektiğini ve listesini hazırlamasını istediler. Fakat Abat bu teklife çok sıcak bakmadı.

Tüm bu gelişmeler ışığında Boluspor'un kongresinde Savaş Abak tek listeyle seçime girecek gibi görünüyor. Abak'ın listesinin ise tamamen gençlerden oluştuğu yaş ortalamasının 36 olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Bolu Gazetesi

ABDULLAH ABAT NE YAPACAK ?

ÇARIKÇI VE DEMİR LİSTE YAPMIYOR

1 MİLYON LİRA VERECEK

ARKASINDA MEHMET İNCEAYAN VAR

"ÖNCE YOKUM, SONRA VARIM" DEDİ

GENİŞ KAPSAMLI TOPLANTIYI ENGELLEDİLER

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.