ÇARIKCI BOLUSPOR'U KÖKTEN DEĞİŞTİRİYOR

16/06/2016
16
HAZ
2016

Boluspor Kulübü Başkanı Necip Çarıkçı yönetimi bu sezona çok farklı giriyor. Boluspor şirket modeline geçecek ve transfer politikasında da köklü değişiklikler yapacak. Boluspor bu çalışmalarla süper lige hazırlanacak.

Boluspor’un en kısa sürede şirket modeline geçmek zorunda olduğunu söyleyen Çarıkçı, “8 yıl önce kurduğum yüksek divan kurulu vardı. Bu yüksek divan kurulu nedir? Boluspor’un borçlanmasını kontrol edecek bir mekanizma. Boluspor bütçesini, %20 aştığı zaman o yüksek divan kurulu devreye giriyor. Bu divan kurulu bir türlü çalışamadı. O kurula Özbostancı geldi, Ayhan ağabey geldi. Toplantı yaptık. Bundan sonra yüksek divan kurulu her ay toplantı yapacak. Bize soru soracak, borçlanmaya bakacak ki, Boluspor kulübü borçlanmasın. İkincisi şirket olmamız gerekiyor. Boluspor kulübü 1–2 yıl süre zarfında artı bir dernek kalacak, artı Boluspor kulübü şirket modeline geçmek zorunda.” dedi.

“KULÜP KURUMSALLAŞACAK”

Son yapılan seçimde kırmızı beyazlılarda delege sayısının 800’ü bulduğuna dikkat çeken Çarıkçı şunları dile getirdi: “Üye konusu. 7–8 sene boyunca 280’i geçemeyen bir Boluspor kulübü’nün üye yapısı 4 yılda 800’e ulaştı. Burada üye kalitesi maalesef biraz dejenere olmuş. Bunlar tekrar gözden geçirilecek. Boluspor Kulübü’nde artık Necip Çarıkçı başkan ama burada duramaz artık. Bu kulübün CEO’su olacak, kulüp kurumsallaşacak.

“ALTYAPIDAN 5–6 TOPÇU ÇIKARACAĞIZ”

Altyapıdan, A takıma en az 5-6 tane oyuncu çıkaracaklarını aktaran Çarıkçı, “Sakarya’da toplam herhalde 20 tane saha vardır. Sakarya’da Eski Spor Bakanı Ersin Taranoğlu varken oraya 20 tane saha yapıldı. Sakaryaspor’un bu kadar topçu çıkarmasının en büyük sebebi müthiş bir saha yapıldı, altyapısı var. Fizikte var. Mesela bizim şu anda altyapıda 50 tane topçu olsa, Bolulu en fazla 5 tane vardır. Türkiye’nin bütün vilayetlerinden futbolcular burada kalıyor. Seçiliyor, beğeniliyor. Bolu’nun fiziksel olayı da var. Birde tabi aileler futbolcu olmalarını istemiyor. Ama gene biz araştırıyoruz, Düzce’den, Kaynaşlı’dan buraya geliyor. Düzce’den çok oyuncunun ailesi, okul bitiyor saat 17.00’da. Annesi, çocuğu buraya antrenmana getiriyor. Bekliyorlar, akşam tekrar Düzce’ye dönüyor.
Ama artık iklim bu atmosfer bu. O anlamda altyapıdan 5–6 topçu çıkaracağız.” dedi.

“HOCAMIZ PROJE TRANSFERİDİR”

Boluspor’un yeni teknik direktörü Fuat Çapa’nın proje transferi olduğunu belirten Çarıkçı, “Biz Fuat hoca’nın buraya gelmesini tek sebebi var. Proje için geldi buraya. Yoksa hocanın kulüp bulma derdi yok. O bizi tanıyor, bize güveniyor, inanıyor. Kafasında tek problem var. ‘Türkiye’de en fazla 1 sene aynı kulüpte çalışılır’ diyor. ‘Taraftar bağırır’ diyor. ‘Gidersin’ diyor. ‘Ama ben Bolu’ya güvendim. Boluspor taraftarına güvendim, basına güvendim, sana güvendim, ben buraya bu projeyi uygulamaya geldim’ diyor. Yoksa hocanın parayla pulla işi yok. Zor bir adamdı, zor bir transferdi hocamız. Sağ olsun o da bize inandı, araştırdı sordu. İmza attı.”

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.