"Bolu’ya para için gelmedim. Hayalim Arsenal"

28/03/2012
28
MAR
2012

Boluspor’un devre arasındaki yabancı transferi Omar Wade, ilk kez Bolu Şampiyon Dergisi’nin Mart ayı sayısına konuştu. Wade, “Bolu’ya para için gelmedim. Benim hayalim de Arsenal. Umarım bir gün orada oynayabilirim” dedi.
 
Omar Wade, o bilinen hikayelerde olduğu gibi, Senegal sokaklarında yalınayak top oynayarak başlamış. Fransız Lille takımında oynamasına rağmen, daha yeteri kadar pişmediğini, Türkiye’ye daha da pişmek için geldiğini “Bolu’ya para için gelmedim!” sözleriyle hissettiriyor. Hedefi ise, Arsenal’de oynayabilmek. Siyahi oyuncu Stoch ve Melo’yu beğeniyor.
 
 
Omar Wade kimdir?
Herkes gibi sokaklarda başladım futbol oynamaya. Senegal'de sürekli sokakta futbol oynardık. Televizyonda yeni bir tesis açıldığını gördüm. Futbol okulu yani. Bu okulu kuranlar da eski Senegalli futbolcular. Senegalli iyi futbolcular. Patrick Vieira ve Berbard Lama gibi oyuncular kuruyordu bu okulu. Her yerden tüm gençleri denemek için toplamışlardı. Ben de seçmelere katıldım. Ve birçok oyuncu arasından seçildim. Afrika'dan bir sürü genç gelmişti. Emmanuel Gomis'le de orada tanıştık. 5 sene boyunca orada eğitim gördüm. Ardından Fransa'nın büyük takımlarından Lille geldi ve beni beğendi. Sonra da oraya transferim gerçekleşti
 
Büyük ve köklü bir kulüpte profesyonel olmak nasıl bir duygu?
Zaten hayalim Fransa'ya gittikten sonra profesyonel olarak kontrat imzalamaktı. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutlu oldum.
 
Boluspor'a transferin nasıl gerçekleşti?
Olimpiyat tarzında bir yarışmaya gitmiştik. Turnuva sonunda menajerim bana Türkiye'den bazı takımların beni kiralamak istediğini söyledi. ‘İstersen bir görüş’ dedi. Ardından da Boluspor'la görüşmeler oldu ve anlaştık. Buraya da kesinlikle para için gelmedim. İlk sezon çok fazla forma şansı bulamadım. Buraya gelerek oynamak istedim. Amacım kendimi geliştirmek ve takımıma en iyi şekilde katkı sağlamak. Tekrar söylüyorum amacım oynamak için gelmekti, para için değil.
 
Sakatlanarak formadan uzak kaldın...
Bolu'ya gelmeden önce tatildeydim. Geldikten sonra çok fazla oynama isteğim vardı. Maça antrenmansız çıktım diyebilirim. İlk maçta da bu yüzden bir sakatlık yaşadım. Ama şimdi daha iyiyim. Bir egzersiz programı verdiler. Evde olsun kulüpte olsun sürekli çalışıyorum. Tekrar eski performansıma kavuşmak ve sahalara dönmek için elimden geleni yapıyorum.
  
Sence Türk Futbolu nasıl?
Fransa'ya bakarsak orada taktik olarak futbol oynanıyor. Ama burada fizik önemli. Türk Futbolu bence o yüzden güzel. Fransa'ya bakarsak Türkiye'den çok farklı. Orada çok rahat oynanıyor. Buradaki gibi mücadele yok.
 
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.