BOLUSPOR'UN HAKKI ZAMANINDA DA YENMİŞ

02/06/2014
02
HAZ
2014

Boluspor’a yapılan büyük haksızlığı Dünya Bülteni’nin Tarih Dosya bölümünün yazarı Emre Gül anlattı. Emre Gül, “Türkiye Kupası’nı ilk kez bir ikinci lig takımı kazandı. Söz konusu maçta Boluspor’un “Kunta Kinte” lakaplı futbolcusu Minas Asa’nın 84. Dakikada 35 metreden attığı kupayı getirecek golü ofsayt gerekçesiyle iptal edildi” dedi..

İşte Emre Gül’ün ses getirecek yazısı:

“31 Ağustos 1910 tarihinde, “İmalat-ı Harbiye Mektebi” öğrencileri tarafından iki kulüplü (Turan Sanatkarangücü-Altınörs İdmanyurdu)bir birleşmeyle kurulan ve 1933 yılında “MKE Ankaragücü” adını alan futbol kulübü, Osmanlı İmparatorluğu döneminde “İstanbul Cuma Ligi”, Kurtuluş Savaşı dönemi ve ardından Cumhuriyet devrinde, 1923-24 sezonuyla açılan “Ankara Ligi”nde birçok başarıya ve şampiyonluklara imza attı. 1959 senesinde Türkiye’nin en üst düzeydeki ligi olan profesyonel “Milli Lig”in kurulmasıyla, günümüze kadar gelen macerasına devam eden ve varlığını sürdüren Ankaragücü Kulübü tarihinde, 1980-1981 sezonu bir dönüm noktası oldu. Bundan tam 33 yıl önce “Türkiye Kupası ve Devlet Başkanlığı Kupası”nı kazanan Ankaragücü Futbol Takımı, 12 Eylül 1980 Darbesi’ni gerçekleştiren Kenan Evren’in emriyle birinci lige çıkartıldı. O yıllarda Başkent’in köklü spor kulübü Ankaragücü, ikinci lig B grubunda mücadele etmekteydi ve 53 puanla birinci lige çıkması kesinleşen Sakaryaspor’un 11 puan gerisinde kalarak ikinci olmuştu. Yürürlükteki uygulamaya göre; 2.lig A, B ve C gruplarından sadece birinci olan Göztepe, Sakaryaspor ve Diyarbakırspor üst lige çıkabilmekteydi. İşte böyle bir süreçte, 21 Mayıs 1981 günü, Ankara şehrinin 1.Ligde temsil edilmemesini bir eksiklik olarak gören Devlet Başkanı Orgeneral Kenan Evren Paşa, Genelkurmay’da, Ankara’ya davet edilen Avrupa, Dünya ve Olimpiyat güreş şampiyonlarını kabul töreninde yaptığı konuşmada Türkiye futbol takımları ve liglerinin durumuna da değindi. Gençlik ve Spor Bakanı Vecdi Özgül, Müsteşar İsmail Hakkı Güngör ve Beden Terbiyesi Genel Müdürü Yücel Seçkiner’e, Avrupa liglerindeki takım sayısının bizimkinden fazla olduğunu ifade ederek: “Gerekirse kanun çıkarın ve 1.Ligdeki takım sayısını 20’ye yükseltin. Bu uygulama büyük takımların işine gelmez. Bunu düşünmeyin. Ayrıca Ankaragücü bu yıl büyük bir başarı elde etti. Şimdi Devlet Başkanlığı Kupası maçını oynayacak. Devlet Başkanlığı Kupası maçını kazanırsa 2. Ligde oynaması üzücü olmaz mı?” şeklinde konuştu. Buna karşın Müsteşar İsmail Hakkı Güngör’ün: “Sayın Devlet Başkanım. Lig 20 takım olursa maçların süresi uzar. Bu nedenle Devlet Başkanlığı Kupası’nı oynatamayız” deyince Kenan Evren: “Ben bunu bir mazeret olarak görmüyorum. Gerekeni yapın ve bu halledin” şeklinde talimat verdi.”

İşte yaşanan utanç verici olay:

Gül olayı şöyle anlattı: “Bunun üzerine 1980-1981 sezonunda 1.Lig’de mücadele eden 16 takım sayısının 20’ye ve Ankaraügücü’nün üst lige çıkartılması çalışmalarına başla

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
    Köroğlu Mah. Berrak Sok. No:3   Tel: 0 533 262 91 29   Faks: İz Akademi Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Turizm Nakliye Gıda Yayıncılık Eğlence Hizmetleri Tic. San. Ltd. Şti.
    © 2019 Tüm Hakkı Spor14.com adresine aittir. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.
    spor14.com Bolu Spor14 Gazetesi bilişim, medya uygulamasıdır. Kaynak göstermek koşulu ile içerik, resim ve medyanın kullanımı mümkündür.