BOLUSPOR'A MORAL OLDU, İLAÇ OLDU, MERHEM OLDU

26/10/2017
26
EKİ
2017

 Ziraat Türkiye Kupası 4.turunda deplasmanda Konya Selçukspor ile karşı karşıya gelen Boluspor uzun süre sahada 10 kişi oynadığı maçı 1-0 kazanarak tur atlamasını bildi. Kırmızı beyazlılarda kaleci Sabri Can 29’uncu dakikada direk kırmızı kart gördü ve Boluspor, 61 dakika sahada 10 kişi oynadı. Bu dakikada Hakan Özkan yerini genç kaleci Cengizhan Şarlı'ya bıraktı.  Konuk ekibin golü 40’ıncı dakikada Furkan Demir'den geldi.

Boluspor teknik direktörü Yılmaz Özen, Konya Selçukspor karşısına; Sabri Can, Göksu, Alim, Mamadou, Özgür, Andre, Hakan, Burak, Furkan Demir, Umut, Mustafa Durak on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlıların yedek kulübesinde ise, Cengizhan, İshak, Emre, Mustafa ve Kutay yer aldı.

Boluspor’da teknik direktör Fuat Çapa ile yolların ayrılmasının ardından kupa maçına Boluspor U16 takımı antrenörü Yılmaz Özen hazırladı.  Özen, genç ve takımda fazla forma şansı bulamayan oyunculara formayı verdi.

Maçın 29'uncu dakikasında Sabri rakibini ceza sahası dışında düşürdüğü gerekçesiyle direk kırmızı kart gördü. Bu dakikadan itibaren sahada 10 kişi kalan Boluspor'un golü maçın 40. dakikasında geldi.  HIzlı gelişen atakta Mustafa Durak sol kanattan ceza sahasında bomboş durumda bekleyen Furkan’a topu aktardı. Furkan, düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. İlk yarı bu skorla sona erdi. İkinci yarıda ev sahibi ekip her ne kadar topa daha çok sahip gibi gözükse de Boluspor takımı sahada yer alan 10 kişi ile rakip forvetlere gol şansı tanımadı. Mücadele kırmızı beyazlı takımın 1-0'lık üstünlüğü ile sona erdi ve Boluspor kupada bir üst tura yükseldi.  

Genç eldiven umut verdi

Maçta  29'uncu zorunlu değişiklikle Hakan Özkan'ın yerine oyuna giren kaleci Cengizhan başarılı kurtarışları ile dikkat çekti.