BOLUSPOR KUPADA SÜPER LİG EKİBİNİ 2-1'LE GEÇTİ

28/12/2017
28
ARA
2017

Ziraat Türkiye kupasında Boluspor sahasında Akhisarspor ile karşılaştı. Çift maçlı elemeli karşılaşmanın ilkine kırmızı beyazlılar  Ertuğrul, Göksu, Franco, Diarra, Caner, Burak, Özgür, İrfan, Melih, Guido, Poepon onbiri ile çıktı. Golsüz sona eren maçın ikinci yarısında konuk ekip öne geçmesine rağmen Boluspor attığı iki golle mücadeleyi kazanmasını bildi.  

Karşılaşmaya iyi başlayan Boluspor ilk 18 dakikada önce önce Melih sonra Porepon ile önemli iki net pozisyonu değerlendiremedi. Yine bu devrede defansta Caner Cavlun’un ayağının kayması sonucu konuk ekip önemli bir pozisyona girdi ancak Akhisar’lı forvetler topu filelerle buluşturamadılar. Yine bu devrede Akhisarspor’lu stoper Mustafa Yumlu’nun Poepon’a arkadan yaptığı iki sarı kart tek sarı kartla geçiştirilirken, Boluspor lehine verilmesi gereken penaltı pozisyonu devam kararı ile yine ilk devrenin notları arasına girdi.

Boluspor’un üstün oynadığı ilk yarıda iki tarafta gol bulamayınca takımlar soyunma odası 0-0’lık eşitlikle gittiler.

İkinci yarının ilk bölümlerinde konuk Akhisarspor topa sahip olurken, süper lig temsilcisi golü 63’üncü dakikada Muğdat ile 1-0 öne geçti. Bu gol öncesi pozisyonda ofsayt gerekçesi ile Boluspor kenar yönetimi ve kırmızı beyazlı taraftarlar maçın hakemine tepki gösterdiler.

Boluspor’un beraberlik golü 84. dakikada Kadir Keleş’in kendi kalesine attığı golle geldi. Maçın son bölümlerinde kırmızı beyazlıların baskısı artarken, Melih Okutan 87’inci dakikada şık bir gole imza atarak Boluspor’u öne geçiren isim oldu. Bu bölümde taraftarının da desteğini arkasına alan kırmızı beyazlılar rakibine oranla daha baskılı oynayan taraf oldu. Maçın uzatma dakikalarında top konuk ekipte daha çok kalsa da, Boluspor kupanın ilk maçında rakibini 2-1 yenmeyi başardı.

 

Kupada ikinci maçlar 16-17-18 Ocak’ta oynanacak.  

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.