"BOLU SU SPORLARININ MERKEZİ OLACAK"

03/07/2018
03
TEM
2018

Bolu'ya "Büyüksu Su Sporları ve Rekreasyon Alanı Projesi" kapsamında birçok su sporunun yapılabileceği kompleksin yapımı sürüyor. 

Bolu Belediyesi tarafından yapımına yaklaşık 5 yıl önce başlanan ve 2019 yılında tamamlanması planlanan "Tabiatın Kalbi Bolu"da deniz özlemini giderecek ve kenti sahile kavuşturacak "Büyüksu Su Sporları ve Rekreasyon Alanı Projesi" için çalışmalar aralıksız devam ediyor.  Olimpiyat ve Spor Kompleksi'nin 4. etabında yer alan proje, Bolu'nun "Spor ve turizm şehri" olma hedefine önemli katkı sağlayacak. Yakın zamanda Bolu Belediye Başkanlığı ve Bolu Orman Bölge Müdürlüğü arasında, il sınırları içindeki Orman Genel Müdürlüğü mülkiyetinde olan kamu arazilerinin proje kapsamında Bolu Belediyesi'ne devrini gerçekleştiren protokol imzalandı. Söz konusu protokolle Büyüksu Su Sporları ve Rekreasyon Alanı Projesi arazisinin Bolu Belediyesi'ne devri tamamlandı. 

 

Bolu Belediyesi'nin temizleme çalışmaları sonucu canlı yaşamına yeniden kavuşan 21 bin 660 metrekarelik Büyüksu Deresi, şehir ve suyu çağdaş bir çehrede yeniden buluşturacak. Bolu-Karacasu yolunda Büyüksu Deresi üzerine yapılacak ve kentte su sporları, kürek ve kano yarışlarının yapılmasına imkan sağlayacak proje kapsamında, plajında güneşlenebilecek ve yüzülebilecek bir sayfiye ve rekreasyon alanı oluşturulacak. Alanda sosyal tesisler ve amfi tiyatro da inşa edilecek. Derenin 1 kilometrelik kısmı, 100 metre genişliğine varan gölet haline getirilerek, deniz kumuyla doldurulacak. Göletteki suyun yüksekliği yaz aylarında lastik savak ile 2,5 metreye çıkarılacak, kış aylarında ise lastik savak indirilerek suyun dere üzerinde akması sağlanacak. Bolu, projeyle yapay plaja kavuşurken, yerli ve yabancı turistler "Tabiat’ın Kalbi"nde deniz keyfi yaşayabilecek.

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.