"BOLU CİMNASTİĞİN BAŞKENTİ OLDU"

26/08/2014
26
AĞU
2014

Cimnastik Milli Takımı ve Beşiktaş Cimnastik Takımı Bolu’da kamp yapıyor. Milli takım ve Beşiktaş Cimnastik takımının kampını ziyaret eden Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen yetkililerden bilgi aldı. Çelen burada yaptığı açıklamada; Bolu, Türkiye’nin tek yatılı eğitim merkezi cimnastik branşında. Tabiri caizse Bolu, cimnastiğin başkenti diyebiliriz.”dedi. 

     CİMNASTİK BRANŞINDA BOLU TEK YATILI İL

 

Cimnastik Milli Takımın yeni sezona Bolu’da hazırlandığını belirten Çelen: “Şuanda Artistik Cimnastik milli takım kampı Bolu’da, yaklaşık 15 gündür kamp yapıyorlar. Milli takım, 10 gün daha Bolu’da kamp yapacak. Buradan Uluslar arası Boğaziçi Turnuvasına İstanbul’a geçecekler. Ardından Macaristan’da Uluslar arası turnuvaya geçip, tekrar Bolu’da kampa dönüp buradan da Mersin kampına geçecekler. Mersin’den sonra da Çin’de yapılacak olan Dünya şampiyonasına gidecekler. Bolu, biliyorsunuz Türkiye’nin tek yatılı eğitim merkezi cimnastik branşında. Tabiri caizse Bolu, cimnastiğin başkenti diyebiliriz. Ancak Bakanlığımızla, Federasyonumuzun aldığı ortak kararla belirlediğimiz iki tane ilimiz var. Birisi Bolu, diğeri İzmir. Buralar Olimpiyat hazırlık merkezi. Bu iki ilimizi de ciddi anlamda çok önemsiyoruz. Zamanla bu iki ilimizin sayısı da artacak. Neden iki ilimiz. Hem salonu hem tesisi yanında olan, şimdi İzmir’e de bir tane yapılıyor. Dünya şampiyonası vesilesiyle.”

BOLU’NUN CİMNASTİKTE DAHA AKTİF OLMASINI SAĞLAYACAĞIZ

Cimnastik Federasyonu tarafından istihdam edilen iki tane Çinli antrenör olduğunun altını çizen Çelen sözlerine şöyle devam etti: “Bolu’da biliyorsunuz iki tane Çinli antrenör var. Hem buradaki merkezimizde kayıtlı sporcuları yetiştiriyor hem de milli takım kamplarındaki sporcuları çalıştırıyor. Federasyonumuz tarafından istihdam ediliyorlar. Kendi alanlarında Dünya şampiyonasında ve Olimpiyat oyunlarında sporcular ve madalyalar çıkarmış antrenörler.  Umarım Bolu adına da Türkiye Cümnastik Federasyonu adına da güzel şeyler oluyordur. Bolu’da zaten çok yataklı bir tesis yapılıyor. Onun bitmesiyle de Bolu’yu daha fazla cimnastikte daha aktif olmasını sağlayacağız.”

TAKIMLARIMIZI, BOLU’YA ALIŞTIRIYORUZ

Beşiktaş Ritmik Cimnastik takımının da Bolu’yu tercih ettiğini aktaran Çelen sözlerini şöyle sürdürdü: “Yan salonda da Beşiktaş Cimnastik takımının ritmik cimnastik takımı burada. Onlarda kamp yapıyor. Sürekli burada yavaş yavaş alıştırıyoruz ki, kamp yapılabilen bir hale gelsin Bolu. Zaten Bolulular cimnastiğe alışkın. Cimnastik adına çok kamplar yapılıyor. Umarım alınan madalyalarla, Bolu’dan çıkan sporcularla bu sayısı daha da artar.”

BOLU’YU DÜNYA CİMNASTİK BİRLİĞİNİN MERKEZLERİNDEN BİR TANESİ HALİNE GETİRECEĞ

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.
    Köroğlu Mah. Berrak Sok. No:3   Tel: 0 533 262 91 29   Faks: İz Akademi Özel Eğitim ve Sağlık Hizmetleri Turizm Nakliye Gıda Yayıncılık Eğlence Hizmetleri Tic. San. Ltd. Şti.
    © 2019 Tüm Hakkı Spor14.com adresine aittir. İçerik ve görseller "Telif Hakları Kanunu" ile korunmaktadır.
    spor14.com Bolu Spor14 Gazetesi bilişim, medya uygulamasıdır. Kaynak göstermek koşulu ile içerik, resim ve medyanın kullanımı mümkündür.