BOLU ATATÜRK STADYUMU İÇİN ÇARPICI İDDİA

12/10/2014
12
EKİ
2014

Sözcü Gazetesinde yayınlanan haberde Bolu ve Bursa Atatürk Stadyumlarının kanuna aykırı olarak kulüplere devredildiği iddia edildi.

İsmail Şahin imzalı habere göre, Sayıştay’ın 2013 denetim raporuna göre, spor kulüpleri reklam payı ve kiralar yüzünden devleti 10.4 milyon lira zarara uğrattı. Spor ku­lüp­le­ri­nin rek­lam, spon­sor­luk ve bi­let sa­tış­la­rın­dan el­de et­tik­le­ri ge­lir­den, Spor Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­’ne ak­tar­ma­la­rı ge­re­ken pa­yı ak­tar­ma­dık­la­rı öğ­re­nil­di. Sa­yış­ta­y’­ın Spor Ge­nel Mü­dür­lü­ğü 2013 Yı­lı De­ne­tim Ra­po­ru­’na gö­re Bur­sa ve Bo­lu­’da bu­lu­nan Ata­türk Stad­yum­la­rı söz­leş­me hü­küm­le­ri­ne ay­kı­rı ola­rak Bur­sas­por ve Bo­lus­por ku­lüp­le­ri­ne dev­re­di­lir­ken, spor te­sis­le­ri­nin isim de­ği­şik­lik­le­ri­nin de yö­net­me­lik­le­ri­ne uy­gun ol­ma­dı­ğı vur­gu­lan­dı. Çar­pı­cı sap­ta­ma­la­rın yer al­dı­ğı Sa­yış­tay ra­po­run­da öne çı­kan baş­lık­lar şöy­le:

Rek­lam pa­yı öden­me­di

Mül­ki­ye­ti Spor Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­’ne ait olan stad­yum­lar­da maç­la­rı­nı oy­na­yan Be­şik­taş, Fe­ner­bah­çe, Ga­la­ta­sa­ray ve Trab­zons­por ku­lüp­le­rin­den, sa­ha içi, dı­şı ve scor-bo­ard rek­lam­la­rın­dan el­de et­tik­le­ri ge­lir­ler üze­rin­den alın­ma­sı ge­re­ken yüz­de 10’luk pay olan top­lam 5 mil­yon 246 bin li­ra tah­sil edil­me­di. Ay­rı­ca, Spor To­to Sü­per Lig ve PTT Bi­rin­ci Lig mü­sa­ba­ka­la­rı­na ka­tı­lan spor ku­lüp­le­ri­nin im­za­la­mış ol­duk­la­rı for­ma rek­lam söz­leş­me be­del­le­ri üze­rin­den yüz­de 5 ora­nın­da­ki Spor Ge­nel Mü­dür­lü­ğü pa­yı tah­sil edil­me­di.

Bi­let pa­ra­la­rı ka­yıp

Spor Ge­nel Mü­dür­lü­ğü­’ne ait stad­yum­lar­da maç­la­rı­nı oy­na­yan Spor To­to Sü­per Lig ve PTT Bi­rin­ci Lig ku­lüp­le­ri­nin ba­zı­la­rı­nın bi­let sa­tış­la­rın­dan el­de et­tik­le­ri ha­sı­lat­tan yüz­de 7 Ge­nel Mü­dür­lük pa­yı ta­ma­men ya da kıs­men tah­sil edil­me­miş­tir.

Ki­ra­lar için da­va

Spor To­to Sü­per Lig ile PTT Bi­rin­ci Lig ku­lüp­le­ri­nin maç­la­rı­nı oy­na­dı­ğı stad­yum­la­rın ba­zı­la­rın­dan maç ba­şı­na alı­nan ki­ra be­de­li­nin

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.