ALİ GÜNEŞ HOCA ZORLU MAÇI DEĞERLENDİRDİ

03/04/2017
03
NİS
2017

Bir dönem Boluspor'da çalışan ve kırmızı beyazlı ekibi 2. ligden 1. lige çıkartan teknik direktör Ali Güneş Büyükşehir Gaziantepspor Boluspor maçını değerlendirdi.  

BÜYÜKŞEHİR GAZİANTEP UMUT VERMİYOR

Şampiyonluk yaşadığım iki takımın mücadelesinde kazanan Boluspor playof şansını devam ettirirken Büyükşehir Gaziantep ise kendi sahasında oynadığı son üç maçta bir puan alınca küme düşmenin en büyük adaylarından biri haline geldi.Yoğun yağmur altında oynanan maçın başlarında Santos'un kafa golü ile mağlup duruma düşen Büyükşehir Gaziantepsporun daha sonraki dakikalardaki mücadelesi ve kazanma isteği puan alması için yeterli olmadı.Bugünkü maçın kaybedilmesinin ardından maçın teknik analizinden daha çok önemli olan konu oyuncuların demorilize olmuş görüntüleri ve devre arası transferlerinin takıma olan katkılarının yok denecek kadar yetersizliği esas konuşulması ve tartışılması gereken yanlış olarak gözüküyordu.

Burada konuşulması gereken en önemli konulardan biri
takımdaki bazı oyuncuların performanslarının eski hallerinden uzak olması ve kafalarında ligi bitirmiş görüntüleri idi. Bu eksikliğe birde Oğuz hocanın Teyfik gibi santrafor orjinli oyuncudan kanat oyuncusu yaratmaya çalışması ve Teyfik'in bu alandaki yetersizliğini maç boyunca görememesi de ayrı bir eksiklik. Açıkcası takımda o kadar formsuz oyuncu varken Oğuz hocanın neden M.Erdem  Uğurlu, Himmet ve Wadji gibi çabuk oyunculardan yararlanmayı düşünmez herkes gibi bende merak ediyorum. Haftalardır ön libero oynayan oyuncuların defansın içine girmesinin bu takımın hücumda çoğalmasını engellediğini ve rakiplerin orta sahayı çabuk geçerek defans la karşı karşıya kalmasını engellemek için bu oyuncuları öne çıkararak rakibi ikinci bölgede karşılayarak önlem almak için daha neyi bekliyorlar acaba sormak lazım.
Şampiyonluğa kurulmuş bir kadronun performans olarak nasıl bu kadar geriye gitmesinin nedenleri ne olabilir, ekonomik sıkıntılar mı, takımdaşlıktaki eksiklik mi yada gelen teknik adamların farklı yaklaşımlarından doğan sıkıntılar mı takımı bu noktaya getirdi araştırmak lazım.

Gerçek olan şu Büyükşehir Gaziantep bu görüntüsü ile ben ligde kalırım mesajını vermekten uzak duruyor.ligin önemli oyuncularına sahip bir takımın ligin sonu gelmesine rağmen hala takım oyunundan uzak görüntüsü ve bazı oyuncuların sonuca etki eden hatalarına rağmen ısrarla sahada tutulması haftalardır takıma katkı sağlamaktan uzak oyuncuların ısrarla sahaya sürülmesi de tartışılması gereken önemli noktalardan birisi gibi gözüküyor.Hocanın gittikçe zorlaşan ligde elinde ki kadroyu doğru hazırlaması, doğru kadroları sahaya sürmesi,oyuna doğru müdahaleler yapması ve takımın kaybedilen bu kadar maçlardan sonra kaybolan öz güvenlerine kavuşmaları için psikolojik destek sağlamalıdır.

Kazanan Boluspor ise önemli deplasmanlardan birinden üç puan alarak play-of şansını da devam ettirmiş oldu. Andre Santos attığı golde ve zor pozisyonda yaptığı asistle galibiyette başrol oynadı. Kontrataklar la ciddi pozisyonlar bulan Boluspor bu pozisyonları değerlendirebilse deplasmandan daha farklı bir sonuçla ayrılabilirdi. Bolusporda Ramazan Sal, Poepon, Özgür İleri ve Emre sahanın iyilerinden olanlardı.
Kazanan Boluspor takımını kutlarken ateş hattına düşen Büyükşehir Gaziantepspor'a da gelecek maçlarda başarılar dilerim.

BRAVO GAZİANTEPSPOR HARİKASIN

Gaziantepspor son iki öne

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.