26 YIL SONRA İLK KEZ BİR LİG MAÇINDA

23/10/2018
23
EKİ
2018

Spor Toto 1. ligin 10. haftasında liderlik için karşı karşıya gelecek olan Boluspor ve Gençlerbirliği 26 yıl sonra bir lig maçında yeniden karşılaşacaklar. En son 1992'de Boluspor'un evinde 2-1 kazandığı maçta karşılaşan 1. ligin flaş takımları Boluspor ve Gençlerbirliği hazırlık maçları dışında 2012'de kupa maçında karşılaşmışlardı.

1983-1992 yılları arasında o zamanki adı ile 1. lig yeni adı ile Süper Ligde sürekli karşılaşan Boluspor ve Gençlerbirliği 1992'den sonra bir daha liglerde hiç karşılaşmadılar. O sezon Boluspor alt liglere doğru yolunu tutarken, Ankara ekibi süper ligde 2017-2018 sezonuna kadar yer almıştı. Geçtiğimiz yıl düşen Genbçlerbirliği ile Boluspor 26 yıl sonra yeniden bir lig maçında karşı karşıya gelecekler. o dönem 14 lig maçında karşılaşan iki ekibin maçlarında beraberlikler göze çarpıyor. Gençlerbirliği 4 maçta kazanırken, Boluspor 3 maçı kazandı. 7 maç ise beraberlikle sonuçlandı. 

2012'DE KUPA DA KARŞILAŞTILAR

2012 yılında oynanan kupa maçında ise Boluspor sahasında Gençlerbirliği'ni 3-2 mağlup etmeyi başarmıştı. Kırmızı beyazlı ekibin gollerini Orhan Ak(2) ve Ferhat Kiraz kaydetmişti.  

KAZANAN AVANTAJ YAKALAYACAK

Spor Toto 1. ligde bu sezon oynadıkları 9 maçta hiç yenilmeyen Boluspor ve Gençlerbirliği puan farkı ile ilk iki sırada yer alıyorlar. Aralarında 2 puan fark  bulunan iki ekibin mücadelesinde Boluspor kazanırsa liderlik koltuğuna oturacak. Karşılaşma berabere biter yada Gençlerbirliği kazanırsa Ankara ekibi puan farkını ya korumuş yada 5'e çıkarmış olacak.

GENÇLERBİRLİĞİ DEPLASMANDA PUAN BİLE KAYBETMİYOR

Konuk ekip Gençlerbirliği bu sezon 4 deplasman maçını da kazanmayı başardı. Başkent temsilcisi Altınordu, Ümraniyespor, Osmanlıspor ve Altay engellerini kayıpsız geçmeyi başardılar.

BOLUSPOR PUANLARI EVİNDE KAYBETTİ

Ev sahibi takım Boluspor'da ligin en iyi deplasman takımı olarak göze çarpıyor. 5 deplasman maçını da kazanan Boluspor sahasında oynadığı 4 maçın ikisinde puan kaybı yaşadı. Kırmızı beyazlılar sahasında oynadığı Altay ve Giresunspor beraberlikleri ile bu sezon 4 puan kayını yaşadı. 

KIRMIZI BEYAZLILAR TARAFTARINA GÜVENİYOR

Boluspor bu sezon evinde oynadığı ilk 3 maçı seyircisiz oynadı. 4'üncü maçta ise bazı blokların cezaları nedeniyle tribünde beklediği ilgiyi göremedi. Kırmızı beyazlıların önemli çıkışı taraftarın organize olması ve liderlik şansının ele geçmesi ile cumartesi günü Boluspor tribünlerinin tamamen dolması bekleniyor.  

 

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.