2. görev tamam! Sıra Adanaspor'da

26/04/2013
26
NİS
2013

Şampiyonluk hedefine adeta füze gibi kilitlenen Boluspor Basketbol Takımımız, önüne geleni sadece YENİP geçiyor. 


     Boluspor Basketbol 88-68 Çankırı Demirspor 
     

     Boluspor Basketbol Takımımız, Türkiye Basketbol 2. Ligi’ne yükselme play-off ikinci müsabakasında Çankırı Demirspor ile karşı karşıya geldi. 

     Boluspor: Halil Aksoy , Kaan Kavraal, Burak Dadıç, Yunus Emre Şahin, Levent Altan, Enes Doğanlı, Serkan Çetin, Cahit Turan, Mehmet Şen, Burak Dündar, Ferit deniz, Ramazan Öksüz, Çağdaş Çalış
     Teknik Heyet : Atalay Gemen, A.İshak Gülen, M.Cihan Konuk

     Maçın ilk çeyreğini 25-18 önde tamamlayan Boluspor Basketbol Takımımız, ikinci periyot ta skor ve oyun üstünlüğünü sürdürdü ve soyunma odasına da 39-36 üstün gitti. İkinci yarıda da üstünlüğünü koruyan Boluspor, 3. çeyreği 63-52 maçı da 88-68 kazandı.

     Karşılaşmanın en skorer ismi Boluspor’da 20 sayı atan Cahit Turan oldu.
     İkinci galibiyet alan takımımız Türkiye Basketbol Federasyonu 2012-2013 sezonunda 83 takım ile başlayan EBBL ligi grup şampiyonluğu ardından Türkiye Basketbol 3. Liginde en başarılı olan 12 takım arasına kalmayı başardı ve yarın İstanbul’da oynanacak olan Adanaspor-Şişli maçının galibi ile ikinci lige yükselme final grubu öncesi son eleme maçını oynayacak. Son final karşılaşması sonunda rakibini elemesi durumunda Türkiye Basketbol  2. Ligine yükselecek olan 3 takım arasından birisi olmak için 6 takımın yer alacağı grupta mücadele edecek. Final Müsabakaları 15-21 Mayıs 2013 tarihlerinde oynanacak olan Tek devreli lig usulü oynanacak olan maçlar sonunda ilk üç takım 2. lige yükselecek.


      "Türkiye'de en başarılı 12 takımdan biriyiz"      

       Boluspor Kulübü Başkan Yardımcısı ve Basketbol Şubesi Sorumlusu Fatih Yamaner maçtan sonra yaptığı açıklamada final aşamasına gelene kadar Türkiye genelinnde 75 takımın elendiğini, kalan 12 en başarılı takım arasında olduklarının altını çizdi.        

       Yamaner açıklamasında başarının anahtarını vererek; "Bu başarının en büyük sebebi, inanmış ve birbirine güvenen takım olmayı başarmaktan geçmektedir. Bunun sebebide ilk olarak basketbol şube yürütme kurulunun takıma sahip çıkması, takımımızın lideri Atalay Gemen ve yardımcılarının vizyonları, iyi niyetleri, tecrübe, teknik ve taktik bilgilerini en iyi şekilde takıma uygulaması; takım menejeri Sacit Kilitçinin tüm oyunculara olumlu yaklaşımı ve hepsine eşit mesafede olmasıdır. 12 Dev Yaren'in değerli olması ile beraber; basketbol şube kurallarına tam olarak uyulması da başarıyı desteklemiştir.
Bu emeği destekleyen Boluspor yönetim kurulunun vizyonu ile yeni spor branşlarına fırsat verilmesi, basketbol takımımızın maddi imkanları sorunsuz şekilde karşılanması, bu başarının sürekli olmasını sağlamıştır. Kulüp Başkanımız Abdullah Abat Boluspor Kulübü'nün kurumsal kimliği, ekonomik başarısı ve marka değerini artırmak için doğru adımlar atmaktadır" dedi.

    "Küçük şehrin bir başka öyküsü yazılma

Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.