1. LİG BAŞKANLARI BAKAN KILIÇ'I ZİYARET ETTİ.

04/12/2014
04
ARA
2014

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve PTT 1. Lig'de mücadele eden kulüp başkanlarını kabul etti. Bakanlık binasında gerçekleşen ziyarete TFF İcra Kurulu Üyesi ve Profesyonel Kurul Başkanı Arif Koşar, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş da katıldı. Ziyarette Boluspor'u temsilen başkan savaş Abak katıldı.
 
Kabul öncesinde açıklamalarda bulunan Bakan Akif Çağatay Kılıç, futbolun yanı sıra ülke sporunun sıkıntılarını konuşacaklarını söyledi. Kılıç, sporun sadece futboldan ibaret olmadığına işaret ederek, "Gençlerin sporun çok farklı dallarında kendilerini yetiştirmeleri konusunda da kulüp temsilcilerine düşen görevler var. Temsil ettiğiniz şehirlerde spor anlamında farklı branşlarda destek olabileceğiniz kardeşlerimiz mevcut. Üzerinizde ciddi bir sorumluluk var" diye konuştu.    
 
Daha önce Kulüpler Birliği Vakfı temsilcileriyle bir araya geldiklerini hatırlatan Kılıç, şöyle devam etti:   
 
"Burada bir şeyi sürekli dile getiriyorum. Sizlerden ricam, sporda şiddet konusunda hiçbir şekilde bahane aramayın. Futbol sahasında, yüzme havuzunda, kısacası spor tesislerinde şiddetin 'aması ve bahanesi' yoktur. Bunu tamamen içselleştirirsek, üzerine gidersek bu iş çözülür. Bunun tek bir çözümü var; hepimiz aynı pencereden bakıp yeri geldiğinde özeleştiri yapabilmeliyiz. Yapacağınız her açıklama hem tribünleri hem de saha içindeki atmosferi etkiliyor. Bunu bilmeniz lazım. Yaptığınız açıklamalara ve söylediğiniz sözlerin nasıl anlaşılabileceğine dikkat edin."   
 
Bakan Kılıç, medya ve kendilerine de bu konuda büyük sorumluk düştüğünü dile getirerek, "Bunların farkındayız, elimizden geleni yapmak için ciddi bir şekilde gayret sarf ediyoruz. Spor kulübü yöneticilerinin, federasyon başkanlarının başarı kriterler
Yorum yazın
İmlası çok bozuk, büyük harfle yazılan,
Habere değil yorumculara yönelik,
Diğer kişilere hakaret niteliği taşıyan,
Çok kısa ve konuyu zenginleştirmeyen yorumlar YAYIMLANMAYACAKTIR.
Sayfada yer alan yorumlar kişiye ait görüşlerdir. Yapılan yorumlardan sitemiz hiçbir şekilde sorumlu değildir.